Смакота і здоров’я в одній ложці
Інформація до новини
  • Переглядів: 298
  • Автор: Король О.
  • Дата: 5-04-2018, 07:41
5-04-2018, 07:41

Категорія: Корисно знати, Полезно знать

Смакота і здоров’я в одній ложці    5 квітня гурмани всього світу відзначають вельми оригінальне свято – День супу. Хто вигадав цю чудову страву, ймовірно, так і залишиться загадкою, однак сьогодні вона є невід’ємною частиною раціону кожної людини, забезпечуючи відмінне здоров’я та відновлення сил.


Традиція замочувати шматочки хліба в гарячому відварі з’явилася ще до нашої ери. З часом в юшку стали додавати всілякі інгредієнти, зокрема: овочі, м’ясо або рибу, різноманітні спеції тощо. 
У національній кухні будь-якої країни існують рецепти цієї страви, загальна кількість яких не піддається точному рахунку. Наприклад, ми надаємо перевагу традиційній першій страві, хоча різні народності підходять до цього поняття по-своєму, додаючи у суп доволі незвичні для нас складові.
Так, на Карибських островах цю страву готують з ігуани. Жителі африканського племені чагга полюбляють бульйон із бананів, кави і бруду з підніжжя гори Кіліманджаро. А японські кулінари вважають своїм національним надбанням бульйон із локшиною і шоколадом.
Окрім смаку, суп має багато лікувальних властивостей. Власне, лікарі впевнені в корисності першої страви навіть під час недуги, прописуючи хворому легкі бульйони і овочеві супи для відновлення сил. На думку медиків, супи цілюще впливають на систему травлення організму, стимулюючи вироблення ферментів і шлункового соку, є профілактикою серцево-судинних, шлунково-кишкових і навіть онкологічних захворювань.

Хмарка тегів

Архів новин

Липень 2018 (10)
Червень 2018 (25)
Травень 2018 (25)
Квітень 2018 (30)
Березень 2018 (32)
Лютий 2018 (25)
^